Democràcia. Esquerra, quina?.Jordi Planas Bosch

Carta el Punt Avui

Què és aquesta esquerra que condemna els que lluiten contra el neoliberalisme, que no sent la més mínima repugnància per posar-se al mateix lloc d´Obama, Trump, Capriles, Ramos Allup, Uribe, Ordóñez, Santos, Rajoy… Que condemnava per dictador a Chávez i es burlava de Cuba? ¿Es pot estar al costat dels que mitjançant el crim, la calúmnia i la dominació de les ments amb els mitjans, impedeixen a tota costa l’edificació de l’obra dels pobles?

Els distingits governs espanyols de González, Aznar o Rajoy, sempre han afavorit descaradament els colpistes terroristes de Veneçuela. Els que actualment incendien l’Institut Nacional de Nutrició, el Metro, un hospital infantil i disparen amb armes de foc a la policia… i Maduro i Chávez són tan cruels que destinen el 70% del pressupost públic a despesa social.

Hipocresia? Els governs neoliberals estan molt preocupats per la població veneçolana, però no es diu res sobre la crisi de Paraguai, cap declaració enfront de l’assassinat de líders socials a Colòmbia (156 en els últims 14 mesos), ni una paraula sobre Hondures, que té la major taxa mundial d’homicidis, cap gest d’indignació per Mèxic i el seu rècord de foses comunes i desaparicions que des del març sumen mes de 30 mil… La campanya contra el govern de Veneçuela es troba en el control del petroli del país.

La violència no és el camí, mai ho serà. El sectarisme, el periodisme apassionat i l’odi només porten problemes

M’adhereixo a la petició de diàleg que ha fet el president Maduro, juntament amb l’UNASUR i el Papa Francesc, per resoldre el conflicte a favor de la pau amb justícia i dignitat.

Jordi Planas i Bosch